18-10-2024

Oproep: MobilityDataDrive consortia partners gezocht

Een sterk consortium bestaande uit partijen uit de maritieme sector de automotive sector en een groep Nederlandse Universiteiten hebben de intentie een ‘NWO perspectief voorstel’ in te dienen voor onderzoek.

Dit voorstel richt zich op het oplossen van knelpunten in het delen van data tussen ketenpartners in de maritieme sector. Daarnaast aan de noodzaak om efficiënter te ontwerpen, bouwen en opereren met een groot perspectief onderzoeksprogramma.

 

De kennis die in dit programma opgebouwd wordt, kan vervolgens toegepast worden in het Joint Maritime Digital Platform (JMDP) als onderdeel van het Maritiem Masterplan en draagt bij aan de sectoragenda voor een concurrerende en florerende maritieme sector.

 

In dit onderzoeksprogramma ligt de nadruk op:

  • Het ontwikkelen van nieuwe standaarden voor datadeling.
  • Het ontwerpen van innovatieve, schaalbare en (cyber)veilige AI-infrastructuren waarin privacy en intellectueel eigendom (IP) beschermd worden met bijbehorende samenwerkingsafspraken.
  • Het introduceren van nieuwe data-analysemethoden die vertrouwelijke informatie waarborgen.

 

Met deze data wordt het mogelijk om nieuwe hybride Digital Twinning-methodes te ontwikkelen. Deze methodes zorgen voor beter onderbouwde beslissingen en vergroten het vertrouwen in kunstmatige intelligentie (AI). Het uiteindelijke doel is om aanzienlijke besparingen te realiseren in het ontwerp, de bouw, de operatie en het onderhoud van de Nederlandse scheepvaart.

 

Oproep aan partners

Wij zoeken partners die samen met ons willen werken aan dit ambitieuze project. We nodigen bedrijven en organisaties uit die hun data willen ontsluiten en een cash- en in-kind bijdrage willen leveren.

 

Deelname aan dit consortium biedt u de mogelijkheid om direct bij te dragen aan het versterken van de maritieme sector. Bovendien worden de onderzoeksresultaten (waar mogelijk) meegenomen in het Joint Maritime Digital Platform om de digitale samenwerking in de hele maritieme sector te versterken en verder uit te bouwen op het gebied van AI.

 

Met dit project streven we naar een 20% efficiëntere uitvoering van het ontwerp, de operatie en het onderhoud in de maritieme sector, wat leidt tot een meer concurrerende en toekomstbestendige industrie.

 

Meld u aan voor de (online) voorlichtingssessie

 

Om meer te weten te komen over dit initiatief, nodigen wij u van harte uit voor een online informatiebijeenkomst op 22 oktober 2024 van 13:00 tot 14:00. Tijdens deze sessie zullen we het project verder toelichten en al uw vragen beantwoorden.

 

Aanmelden, stuur een e-mail naar: a.coraddu@tudelft.nl.

Rinze Geertsma
Andrea Coraddu
TU Delft